Forny terrassegulvet ditt

teraase-forny Foto: jotun.no

Trykkimpregnert tre må behandles for å unngå å tørke, sprekke og bli grått. Dersom materialene er nye kan de godt stå og tørke litt, men ikke et helt år slik mange tror. Hvor lenge det bør stå avhenger av klimaet, men har du satt opp trykkimpregnert tre på våren eller forsommeren kan du vanligvis overflatebehandle det mot slutten av sommeren. Og satte du det opp i fjor eller året før kan du med fordel olje, beise eller male så snart du har rengjort bordene.

Oljing av terrassebordene

Viktig å vaske og rense terrassen godt før du begynner.

Viktig å vaske og rense terrassen godt før du begynner.

Rengjør terrassegulvet med terrasseskrubb eller –vask, og når treet er normalt tørt kan du olje det. Treolje gir god beskyttelse til trykkimpregnert tre, men bør påføres minst en gang per sesong. Påfør olje med pensel eller rull på 1-2 bord av gangen, og tørk av overskytende olje med en lofri klut. Eventuelt kan du bruke rull- og etterstrykersett som du både påfører oljen og etterstryker overskuddsoljen med. Med trykksprøyte kan du påføre treoljen raskt. Husk beskyttelsesutstyr.

Beising av terrassebordene

Terrassebeis er spesialbeis til behandling av impregnert treverk i terrassegulv, levegger, hagemøbler, og lignende.  Terrassebeisen har mye lengre holdbarhet og mange flere fargemuligheter enn vanlig treolje, men ta hensyn til husets farge når du velger farge på terrassebeisen.

Kompositt

Kompositt er et ekstremt vær- og vannbestandige terrassebord. Foto: ByggForm AS.

Kompositt er et ekstremt vær- og vannbestandige terrassebord. Foto: ByggForm AS.

Hvis du ønsker minimalt med vedlikehold av terrassen, så anbefales terrassebord at komposittmateriale. Disse er framstilt av resirkulert og gjenvunnet plast og tre som gir ekstremt vær- og vannbestandige terrassebord. Terrassebord av kompositt monteres raskt og enkelt ved hjelp av klips, så det blir ingen synlige skruehull. Du får komposittbord i flere farger, og du kan velge mellom fine og grove riller. Komposittgulv skal ikke etterbehandles med beis, maling eller olje – det eneste du trenger å gjøre er og vaske eller spyle etter behov.

På MAXBO kan du helt gratis få med deg håndboken Klart du kan! Ute, og kommer du innom en av våre butikker hjelper vi deg med alt du behøver for å olje, beise eller male terrassegulvet ditt. På maxbo.no finner du produktinformasjon på det samme utvalget som vi har i våre varehus.

 

Foto: Jabo

Enkelt med levegg og rekkverk på terrassen.
Les mer →

Maxbo_still_par_flat

MAXBO hjelper deg med innkjøpene.
Les mer →